Povezivanje

Od Beograda do Trebinja autoputem će se stizati za manje od četiri sata

Gospodarstvo / Flash | 24. 01. 2017. u 11:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da će regija zapadnog Balkana imati trostruko veći gospodarski rast nego Zapadna Europa u narednih 20 godina, te poručio kako se ne trebamo stidjeti što pripadamo zapadnom Balkanu.

''Uopće se ne trebamo stidjeti ni odakle smo, ni tko smo ni da pripadamo zapadnom Balkanu. Mi ćemo odavde biti veći izvor rasta nego što je Zapadna Europa u narednih 20 godina i imat ćemo značajno veći rast, pa i trostruko veći i bit ćemo nositelj rasta na europskom kontinentu – i to je ono što prognozira MMF i Svetska banka'', rekao je Vučić na konferenciji za novinare s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, prenose agencije.

Kako je naveo, to je sve u skladu i sa razgovorima koje Srbija ima s Kinom, Rusijom, Europom i Amerikom i sa svima drugima, pri čemu je istaknuo potrebu stvaranja što većeg tržišta i brisanja granica i usklađivanja trošarina i poreza ''kako nam kamioni ne bi stajali satima na granicama''.

O tome će, kako je najavio, govoriti na predstojećem skupu u Italiji sa njemačkom kancelarkom i premijerima Italije, Francuske, Austrije…

Vučić je u tom smislu spomenuo autoput Beograd-Sarajevo, koji će, kako je naveo, ''graditi i sami, ukoliko nam Europa ne pomogne''.

''Po završetku tog projekta do Trebinja bi se stizalo za tri i pol sata, do Sarajeva i za manje'', rekao je Vučić i dodao da bi povezivanje središnje Srbije s BiH, te istočne Hercegovine i istočne Bosne, mnogo značio i Bošnjacima koji će tako imati bližu vezu sa Sarajevom, prenosi Trebinje live.

''Kada pričamo o ekonomiji pričamo o povezivanju i svaki od tih puteva i autoputeva je svojevrstan mirovni projekat'', zaključio je premijer.

Kopirati
Drag cursor here to close