Best Buy Award

Ocjena potrošača u BiH: FIS Vitez ima najbolji omjer cijena i kvalitete

Gospodarstvo / Flash | 27. 05. 2013. u 10:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potrošači u Bosni i Hercegovini, smatraju da im FIS nudi najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu kada je riječ o shopping centrima na teritoriju BiH, priopćio je Best Buy Award. To je rezultat recentnog Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) istraživanja švicarske kuće ICERTIAS (www.icertias.com) u Bosni i Hercegovini.

Istraživanje je provedeno u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Europsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Ispitanicima, građanima Bosne i Hercegovine, postavljeno je sljedeće pitanje: "Navedite naziv shopping centra koji po vašem osobnom iskustvu ili iskustvu vaših bližnjih nudi najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu".

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive shopping centara koji, prema njihovom iskustvu, i/ili iskustvu i mišljenju njima bliskih osoba nude najbolji omjer cijene i kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu.

Važno je napomenuti da Best Buy Award istraživanje ne mjeri niti snagu marke niti udio na tržištu već isključivo iskustvo i zadovoljstvo potrošača omjerom cijene i kvaliteta roba i usluga na osnovu njihovog osobnog iskustva ili iskustva njima bliskih osoba.

Najveći broj ispitanika, odgovorio je na ovo pitanje: "FIS". U FIS-u ne kriju zadovoljstvo ovim priznanjem. Tomislav Tibold, direktor prodaje FIS d.o.o. ovim povodom je izjavio :

„S velikim zadovoljstvom primili smo vijest o  prestižnom Best Buy Award  priznanju  jer ono predstavlja bitan pokazatelj da FIS uspijeva sagledati potrebe i želje svojih kupaca.

Svjesni smo da kupci u ovom recesijskom vremenu, više nego ikada prije, traže najveću vrijednost za svoj novac i da  pri konačnoj odluci o kupovini, pozorno važu omjer cijene i kvalitete ponuđenog. Naravno, jedno ovakvo priznanje i obavezuje na dosljednost i inovativnost. Stoga, zahvaljujem našim kupcima na ukazanom povjerenju,uz obećanje da ćemo i ubuduće činiti sve da FIS i ostane omiljeno mjesto obiteljske kupovine", kazao je Tobold.

Kopirati
Drag cursor here to close