101.000 KM

Obnavlja se Dom zdravlja u Drvaru

Gospodarstvo / Flash | 23. 11. 2015. u 12:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Drvaru je počela rekonstrukcija Doma zdravlja, u koju je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske uložilo više od 101.000 KM.

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Radovan Grajić izjavio je danas u Drvaru, povodom početka radova na rekonstrukciji i sanaciji ove zdravstvene ustanove, da Ministarstvo i Vlada RS godinama ulažu značajna sredstva u realizaciju projekata značajnih za građane u povratničkim općinama u Federaciji BiH, s ciljem da povratak bude održiv.

Grajić je istaknuo da bi sanacija Doma zdravlja trebala biti završena do kraja ove godine, priopćeno je iz ovog ministarstva.

Ovim projektom bit će urađena rekonstrukcija kirurškog i ginekološkog odjela.

Direktorica Doma zdravlja Drvar Mirjana Bilčar izjavila je da će nakon sanacije biti unaprijeđena dostupnost, ali i kvaliteta zdravstvenih usluga povratnicima u Drvar.

Načelnik općine Drvar Stevica Lukač istaknuo je da je ovo veoma značajan projekt Vlade RS na prostoru Drvara i da će doprinijeti kvalitetnijem životu svih stanovnika ove općine.

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Radovan Grajić danas je obišao i Grahovo i Glamoč gdje je s lokalnim rukovodstvom razgovarao o projektima koje ovo Ministarstvo realizira na području ovih općina, kao i o problemima i prioritetima povratničke populacije.

Grajić je, nakon obilaska završenih investicija, istaknuo da je na području Grahovo uspješno završena izgradnja dalekovoda ''Pečenci'', za što je Ministarstvo izdvojilo 70.000 KM.

Također, na području općine Glamoč završena je izgradnja ulične rasvjete u naseljima Kamen, Podgradina i Vrba, a vrijednost projekta je 81.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close