Svečanost

Obilježena 20. obljetnica Gospodarske komore FBiH

Tijekom svečanosti, Narodnoj kuhinji Stari grad Sarajevo i Pučkoj kuhinji Mostar dodijeljeni su vrijednosni novčani bonovi.
Gospodarstvo / Flash | 31. 10. 2019. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kongresnoj dvorani sarajevskog hotela Holiday 30. listopada 2019. godine, upriličena je Svečana akademija u prigodi 20. obljetnice Gospodarske komore FBiH.

110 godina komorskog sustava u BiH i 20 godina rada Gospodarske komore FBiH je jubilej kojim se rijetki u Bosni i Hercegovini, pa i u regiji mogu ponositi. Komora je najveća gospodarska asocijacija i strukovno organizira preko 20 komorskih udruženja i grupacija, a sve sa ciljem jačanja domaćeg gospodarstva i lakšeg ostvarivanja gospodarskih interesa.

Foto: PR / Obilježena 20. obljetnica Gospodarske komore FBiH

Tijekom Svečane akademije, istaknuto je da se Komora priprema za EU integracije, usklađujući svoje i aktivnosti svojih članica na putu članstva BiH u velikoj obitelji EU. Pružanje potpore tržištu BiH i domaćim poduzetnicima u razvijanju načela tržišne ekonomije i konkurentnosti na domaćem i ino tržištima osnovni je cilj ove institucije. BiH proizvod je njena vizija, misija i cilj, uz nastojanje da se domaći proizvod promovira u bilo kojoj prigodi i na bilo kojem mjestu – kvalitetom do konkurentnosti.

Foto: PR / Obilježena 20. obljetnica Gospodarske komore FBiH

Naglašeno je da edukacija predstavlja stalnu aktivnost i zadaću Komore, jer samo znanje, vještine i kompetencije dovode do uspjeha. Javne ovlasti su također jedna od aktivnosti Komore s ciljem jednostavnijih, lakših i pristupačnijih procedura za gospodarski sektor, dok je Komora partner i organima vlasti Federacije BiH ali i BiH, te na taj način adekvatno zastupa interese gospodarstva. Komora u konačnici pruža i savjetodavne usluge svojim članicama, a naročito onima koji počinju svoj poduzetnički put ili po prvi put izlaze na strana tržišta, stoji u PR priopćenju.

Prigodan retrospektivni referat imao je predsjednik Gospodarske komore HNŽ Perica Jurković.

Narodnoj kuhinji Stari grad Sarajevo i Pučkoj kuhinji Mostar dodijeljeni su vrijednosni novčani bonovi.

Svečanu akademiju glazbeno su uljepšali Lejla Piljević na violini i Marko Bošnjak izvedbom nekoliko glazbenih numera.

Kopirati
Drag cursor here to close