Pelješac

Obavljen tehnički pregled Pelješkog mosta, uočeni neki manji nedostaci koji su ovih dana otklonjeni

– Po sadašnjim planovima i dinamici izvođenja radova promet preko Pelješkog mosta mogao bi biti pušten u drugoj polovici srpnja
Gospodarstvo / Flash | 01. 05. 2022. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pelješki most trebao bi, prema najavama, biti otvoren u srpnju, zajedno s većim dijelom pristupnih cesta. U kojoj su fazi radovi te jesu li na njih utjecali nedavni potresi u Bosni i Hercegovini, koji su se najviše osjetili upravo na širem dubrovačkom području, provjerila je HRT-ova ekipa.

– Po sadašnjim planovima i dinamici izvođenja radova promet preko Pelješkog mosta mogao bi biti pušten u drugoj polovici srpnja kada budu završeni radovi na pristupnim cestama, rekao je Jeroslav Šegedin, voditelj projekta gradnje Pelješkog mosta – Hrvatske ceste.

Dodao je da je tehnički pregled mosta obavljen, te da su uočeni neki manji nedostaci koji su ovih dana otklonjeni.– Što se tiče mosta, sve je kompletno završeno, istaknuo je.

Osvrnuo se i na tehnički najzahtjevniji dio – stonsku obilaznicu.

– Konstrukcija mosta kod Stona je postavljena, zavarena, sada predstoji izvođenje betonske ploče. Očekuje se da bi to moglo trajati četiri mjeseca tako da u listopadu ili studenom bi i ti radovi mogli biti završeni, rekao je.

Šegedin je rekao kako nedavni potres u Bosni i Hercegovini nije utjecao na most.

– Prilikom proračuna nosivosti i stabilnosti konstrukcije mosta, kao jedan od parametara se uzima i potresno opterećenje koje je u ovom slučaju bilo dosta veće od onoga kakav je bio potres. Nama je više brige zadavalo kako je potres utjecao na druge objekte na trasi – vijadukte, most Ston, tunele, koji su još u fazi izvođenje radova i nisu dovršeni. Na sreću nisu uočena nikakva oštećenja ili pokazatelji koji bi dali naslutiti da se možda nešto neočekivano dogodilo, zaključio je voditelj projekta gradnje Pelješkog mosta – Hrvatske ceste.

Kopirati
Drag cursor here to close