Novo izdanje Fuckup Nights Mostar posvećeno bh. kreativcima

Gospodarstvo / Flash | 26. 01. 2021. u 10:44 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od dvije godine Mostar je dijelom globalnog pokreta Fuckup Nights, a kroz prethodno organiziranih šest izdanja slavio se neuspjeh poduzetnika, freelancera, umjetnika i drugih ljudi iz okruženja. Bile su to prilike za okupljanje, opušteno druženje, razmjenu iskustava i zabavu, ali zbog globalne pandemije 2020. godina nije obilovala ovakvim događajima.

Prilagođavajući se situaciji i prateći epidemiološke trendove u svijetu, INTERA Tehnološki Park, umjesto tradicionalno u Code Hub-u Mostar, prvi put organizira online izdanje! Fuckup Nights Mostar Vol. 7 održat će se u srijedu, 10.2.2021. godine u 18h putem Zoom platforme, a bit će najkreativnije izdanje do sada!

Tri priče ispričane kroz 10 fotografija predstavit će svijet bosansko-hercegovačkih kreativaca u nesvakidašnjem svjetlu stavljajući naglasak na neuspjehe koje su doživjeli i izazove s kojima su se suočili gradeći svoje brandove. Putovanje bh. kreativnom scenom započet će u Mostaru i razgovorom s fantastičnim arhitekticama Nadom Komadinom i Martinom Milićević koje stoje iza branda Fasada. One su spojile ljubav prema arhitekturi i dizajnu u nakit, bojanku i plakate koje odlikuje tradicija i inovacija promovirajući pritom Mostar i njegovo kulturno-povijesno naslijeđe. Sljedeći će sa sudionicima svoju priču podijeliti Emir Salkić, također arhitekt te suosnivač i vlasnik arhitektonskog ateljea NORMAL arhitektura iz Sarajeva. U životopisu ima upisanu i poziciju direktora razvoja proizvoda u brandu Zanat, ali i iskustvo bavljenja 3D printanjem. Svoju kreativnost i inovativnost pretočio je u brand Tochak, jedinstveni drveni bicikl koji najmlađima služi za vježbanje ravnoteže. Za najmlađe je namijenjen i proizvod iza kojeg stoje posljednje govornice ovog izdanja Fuckup Nights-a Mostar. Maja Gerin i Arnela Horman, osnivačice branda Pepetuška, svojim su kreativnim radom stvorile krpenu lutkicu koja je vratila maštu u fokus razvoja djece. One imaju priču o uspješnom ženskom poduzetništvu, napuštanju „sigurnog“ posla i upuštanju u avanturu koja im svakodnevno donosi radost i nove izazove, a upravo će tu priču ispričati sredinom veljače.
Svi zainteresirani za sudjelovanje na Fuckup Nights-u Mostar mogu se prijaviti na linku, a neposredno prije događaja provjeriti svoj inbox i pronaći pristupni link. Sudjelovanje je ponovno besplatno zahvaljujući projektu 2CODE sufinanciranom sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close