Ugovori

Novim ugovorom osiguran razvoj tekstilne industrije u istočnoj Hercegovini

Gospodarstvo / Flash | 01. 06. 2016. u 11:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor poduzeća 'Trend-teks' Bileća Senka Starčević potpisali su danas u Banja Luci ugovor između Vlade Srpske i tog poduzeća o zakupu prostora trebinjskog 'Novoteksa', čime će biti osiguran siguran razvoj tekstilne industrije u Hercegovini.

Ugovor o zakupu pogona u Bileći potpisale su vršitelj dužnosti direktora poduzeća 'Biteks' Persa Klimenta i direktor poduzeća 'Trend-teks' Senka Starčević.

"U ovom trenutku 'Trend-teks' u bivšem pogonu 'Novoteksa' zapošljava 153 radnika i spreman je nastaviti sa daljim ulaganjima koja će omogućiti brži razvoj i dugoročno novo zapošljavanje više desetina novih radnika", naveo je Đokić, napominjući da je riječ o partneru koji cijelu svoju proizvodnju plasira na tržište Njemačke, Švedske, Danske, Francuske i Poljske.

On je naglasio da je resorno ministarstvo sa ciljem prevazilaženja situacije u gospodarskom društvu 'Biteks' iz Bileće i pronalaženja partnera koji je spreman da osigura uposlenost kapaciteta razgovaralo sa više potencijalnih partnera u proteklom periodu.

"Sa ciljem očuvanja proizvodnje i radnih mjesta, krenuli smo u razgovore sa rukovodstvom poduzeća 'Trend-teks', koje je pokazalo najozbiljnije namjere i uputilo nam službeno pismo namjere za zakup poslovnog prostora 'Biteksa' u svibnju ove godine", rekao je Đokić.

Đokić je istaknuo da su namjere 'Trend-teksa' pretočene u ugovor koji su danas potpisali direktori poduzeća 'Biteks' i 'Trend-teks', prenosi Srna.

"Ugovor o zakupu poslovnog prostora 'Biteksa' zaključen je na pet godina, sa mogućnošću njegovog produženja, uz obavezu 'Trend-teksa' da zaposli 135 radnika po zaključenju ugovora, a nakon toga i dodatnih najmanje 65 radnika do kraja treće godine zakupa", rekao je Đokić.

On je podsjetio da će dinamika zapošljavanja novih radnika zavisiti od poslovnih planova 'Trend-teksa', ali i osiguranja dovoljnog broja kvalificiranih radnika na tržištu rada u hercegovačkim općinama.

"Namjere poduzeća 'Trend-teks' za podizanje efikasnosti postojeće proizvodnje i proširenje proizvodnih kapaciteta u Republici Srpskoj su velika šansa i potencijal za razvoj tekstilne industrije ne samo u Trebinju i Bileći, već i na prostoru Hercegovine i Republike Srpske u cjelini", zaključio je Đokić.

Ugovor o zakupu dijela nepokretne i pokretne imovine ranijeg gospodarskog društva Industrija konfekcije 'Novoteks' Trebinje između Republike Srpske i poduzeća 'Trend-teks' Bileća, potpisali su ministar Đokić, u ime Vlade Srpske, i direktor poduzeća 'Trend-teks' Bileća Senka Starčević.

Kopirati
Drag cursor here to close