Televizija

Novi zakon natjerao kompaniju Turner na prodaju ruske imovine

Gospodarstvo / Flash | 25. 12. 2015. u 04:28

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Medija Alijansa, u kojoj 80 posto vlasništva drži vodeći ruski privatni medijski holding, Nacionalna Medija Grupa, kupit će rusku imovinu u kompaniji za prikazivanje tv-sadržaja Turner, uključujući lokalnu verziju televizije CNN, izvještava novinska agencija Interfaks, prenio je Tanjug.

Dogovor o kupovini Bumeranga i CNN kanala, dvije firme koje su ovlaštene za distribuciju programa Turner Cartoon Network u Rusiji, trebao bi biti završen u sljedećih nekoliko tjedana, navela je ruska novinska agencija.

"Dogovor je dio strategije Medija Alijanse. To će nam omogućiti da ojačamo našu ponudu na tržištu kablovske televizije", rekla je generalna direktorica Alijanse, Olga Paskina.

Turnerovu odluku da proda rusku imovinu potaknuo je ruski zakon o vlasništvu nad medijima, koji stupa na snagu 1. siječnja. Zakon ograničava udio koji strani državljani mogu imati u vlasništvu u ruskim medijima na 20 posto.

Medija Alijansa je mješovito poduzeće Nacionalne Medija Grupe, koju je osnovao milijarder Jurij Kovalčuk i američkog medijskog diva Discoveryja.

Kompanija, koja je sada nadležna za 11 kanala Discoveryja u Rusiji, osnovana je u listopadu kako bi odgovorila zahtjevima ruskog zakona o vlasništvu u medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close