AS i Adriatic Group

Novi partneri: Bh.proizvodi na policama europskih trgovina

Gospodarstvo / Flash | 06. 01. 2016. u 14:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor o suradnji između AS Group i Adriatic Group GmbH iz Beča potpisan je danas u Sarajevu, čime je sklopljeno poslovno partnerstvo između dviju grupacija koje konstantno investiraju u gospodarstvo Bosne i Hercegovine, te zajedničkim angažmanom potiču proizvodnju i izvoz domaćih prehrambenih artikala i brendova.

Ugovor će omogućiti veći plasman bh. prehrambenih artikala u vlasništvu AS Group na europsko tržište putem distributerskih kapaciteta Adriatic Group. Predsjednik Uprave AS Group Rusmir Hrvić izjavio je da ta grupacija uspješno izvozi svoje proizvode u 27 zemalja, među kojima su i zemlje Europske unije, ali će ovim ugovorom dodatno ojačati svoje izvozne rezultate.

''Vjerujemo kako će brendovi bosanske kuhinje i bosanske kave, kao što su Zlatna džezva, Klasova jufka, Zlatni puder, Begova čorba, Sarajevski somun, baklava, i drugi, sada biti dostupni u većoj mjeri na policama tržnih lanaca i trgovina u Europi'', rekao je Hrvić.

Ugovor se odnosi na tržišta Finske, Norveške, Švedske, Danske, Njemačke, Francuske, Nizozemske, Belgije, Luksemburga, Lihtenštajna, Italije, Austrije i Švicarske, a jedan od razloga zaključenja ugovora je i kvaliteta prehrambenih proizvoda AS Group koji se postiže strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom.

Direktor Adriatic Group Amir Bekić istaknuo je da su ugovorom o plasmanu proizvoda AS Group ojačali poslovnu suradnju dviju grupacija, što znači bolju pozicioniranost i promociju prehrambenih artikala AS Group, te razvoj prodaje u zemljama EU, posebno na germanskim i skandinavskim tržištima gdje i živi najveći dio populacije s naših područja.

''Ovim dogovorom očekujemo značajno povećanje izvoza bh. prehrambenih artikala ka Europi'', izjavio je Bekić.

Osim plasmana prehrambenih artikala AS Group u svim većim trgovačkim lancima i na etno tržištu širom Europe putem distributerskih kapaciteta Adriatic Group, grupacije će usko surađivati i na području razvoja poljoprivrednih proizvoda u BiH kroz zajedničke projekte, priopćeno je iz Adriatic Group.

Kopirati
Drag cursor here to close