FERK

Nove hidroelektrane u Konjicu i obnovljiva energija iz Mostara

Gospodarstvo / Flash | 17. 03. 2017. u 13:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj je redovitoj sjednici izdala Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva DF GRADNJA d.o.o. Konjic, prema kojoj je ovlašten obavljati proizvodnju u proizvodnim objektima hidroelektrana „Duboki potok“, na vodotoku Duboki potok, predviđene godišnje proizvodnje 3.581 MWh (megavat sati) i hidroelektrana „Veliki duboki potok“ , na vodotoku Veliki duboki potok, predviđene godišnje proizvodnje 1.890 MWh.

Proizvodni objekti se nalaze u naselju Bradina, općina Konjic.

Usvojena su dva nacrta dozvola za rad, i to za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva NATRON-HAYAT d.o.o. Maglaj i za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva „SUNCE“, vl. Ana Kudić, iz Mostara.

Tekst nacrta dozvole u postupku opće rasprave može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a, a rok za slanje pisanih komentara na nacrte dozvola, kao i za podnošenje zahtjeva za status umješača je do 28.3.2017. do 16 sati.

FERK je donio i dva rješenja po zaprimljenim žalbama kupaca JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, odnosno JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close