Nema se

Novaliću, ministrima i ostalim federalcima kasni plaća!

Gospodarstvo / Flash | 17. 10. 2016. u 10:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornica Ministarstva financija FBiH Ivana Raguž izjavila je portalu Klix kako je isplata plaća obustavljena i premijeru FBiH Fadilu Novaliću i ostalim ministrima u Vladi FBiH.

Raguž pojašnjava da Ministarstvo financija FBiH čeka na povlačenje sredstava koja je ranije odobrio Međunarodni monetarni fond.

"Na računu Centralne banke stoji tranša MMF-a koja je odobrena 9. rujna. Republika Srpska je svoj dio povukla, mi čekamo odluku Parlamenta FBiH", rekla je Raguž.

Na pitanje što će biti ako Parlament FBiH ne odobri aranžman sa MMF-om Raguž navodi da su ta zaduženja planirana proračunom FBiH za 2016. godinu i da ne vidi razlog da ne budu odobrena.

Federalna ministrica financija Jelka Milićević izjavila je za Dnevni avaz kako oba doma Parlamenta trebaju odobriti ovaj aranžman da bi bila povučena prva tranša MMF-a koja je već na računu BiH. Inače, Zastupnički dom trebao bi u utorak održati sjednicu kako bi se o ovome odredio.

''MMF je nama pustio tranšu pa nas tako i po njoj zadužio. Mi smo i ranije molili Parlament da održi sjednicu na kojoj bi se razmatralo Pismo namjere te odobrio aranžman, ali, evo, nismo uspjeli. Došli smo sada u situaciju da će kasniti plaće uposlenima u institucijama'', kazala je Milićević.

Parlament FBiH nije zasjedao tri mjeseca zbog previranja unutar koalicije SDA-SBB-HDZ BiH, a izvanredna sjednica Zastupničkog doma trebala bi biti održana sutra (utorak, op.ur.), a na njezinom dnevnom redu je odobravanje zaduženja kod MMF-a. Naravno, kao prioritetne stavke ovog kredita su navedeni projekti, a ne isplata plaća državnim, federalnim službenicima.

Raniji pokušaji održavanja sjednice u rujnu su propali.

Kopirati
Drag cursor here to close