povećanje mirovina

Novalić: Zakon o MIO-u u proceduri za mjesec dana

Gospodarstvo / Flash | 16. 06. 2017. u 06:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je kako bi se roku mjesec dana u proceduri trebao naći novi zakon o mirovinsko-invalidskom osiguranju u Federaciji BiH.

Novalić je u izjavi za novinare kazao kako su prošli tjedan imali sastanak s umirovljenicima koji su tražili hitno vraćanje zakona u proceduru s nekim izmjenama koje bi morale biti ugrađene u novi zakon.

''Zahtjevi sadašnjih umirovljenika jesu povećanje, ali su to pravedni zahjtevi. Novi zakon obrađivao je nove umirovljenike i mogao je ići na štetu starih umirovljenika. Tražili su da se oštećenim umirovljenicima, koji su otišli u mirovinu do 1998. godine, poveća mirovina za 10 posto. Očekujem da će taj zakon doći u proceduru unutar mjesec dana, prije godišnjih odmora'', istaknuo je premijer FBiH koji je u četvrtak navečer sudjelovao u zajedničkom iftaru u Stocu.

Danas je nešto ranije u Mostaru održana sjednica Vlade FBiH, a premijer Novalić izrazio je zadovoljstvo što je Vlada FBiH sporazum o rješavanju prioritetnih boračkih/braniteljskih zahtjeva vratila na dnevni red sjednice, te ga je i usvojila.

''Kroz ovaj sporazum je dogovoreno kako će se sredstva, koja se redovno oslobađaju tijekom godine raspodijeliti za najprosperitetnije potrebe boračke populacije, a u suglasnosti s boračkim organizacijama'', kazao je Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close