Teret

Novalić pozvao na hitnu financijsku pomoć migrantima u Bihaću

''Vlada FBiH je i dalje na raspolaganju Bihaću i Bišćanima'', kazao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić
Gospodarstvo / Flash | 17. 10. 2019. u 14:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić upozorio je u četvrtak da iz Bihaća stižu zastrašujući prizori i informacije da se s migracijskog centra na Vučjaku zbog nedostatka sredstava povlače i Crveni križ i Grad Bihać, dok istovremeno Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) nastavlja usmjeravati u taj centar kolone migranata.

''Podsjećam da je Vlada Federacije, postupajući po zaključcima Parlamenta FBiH, još u srpnju uplatila na račun Vlade USK četiri milijuna KM za potrebe riješavanja migrantske krize. Imamo informaciju da ova sredstva ni nakon tri mjeseca nisu raspoređena. Pogotovo zabrinjava što se, kako sam saznao od gradonačelnika Šuhreta Fazlića, ovaj novac uskraćuje Bihaću koji nosi na svojim leđima najveći teret migrantske krize'', izjavio je za Fenu premijer FBiH.

Poziva Vladu USK da dio od četiri milijuna KM doznačenih od Vlade FBiH hitno učini operativnim i uplati na račun Grada Bihaća i da taj bude u mogućnosti da barem ublaži stanje na Vučjaku dok ovaj problem ne riješe nadležni sa državne razine.

''Vlada FBiH je i dalje na raspolaganju Bihaću i Bišćanima. Ukoliko se u našoj nadležnosti nalaze objekti koje mogu Ministarstvu sigurnosti poslužiti da se rastereti USK, spremni smo da je predamo na raspolaganje nadležnim institucijama'', rekao je premijer FBiH Fadil Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close