#FadileOprosti

Novalić pobrkao 300 stvari

Gospodarstvo / Flash | 23. 01. 2016. u 08:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naš veseli premijer je pobrkao tristo stvari u tim izjavama, što je potrošačka korpa, što znači prosječna potrošačka korpa, tako da mu to ne može biti mjerilo za određivanje najniže cijene rada'', izjavila je profesorica Svetlana Cenić, ekonomski stručnjak za novinsku agenciju Patria.

Rekla je kako se potrošačka korpa formira na osnovu anketa domaćinstva, a ne na osnovu ankete u tržnom centru.

''Treba provjeriti i tržne centre koje je Fadil Novalić anketirao, a nije, što uzimaju i što je domaće, kakve su cijene i znači li to uopće potrošačku naviku. Drugo, u svim zemljama u svijetu ljudi se bore da stimuliraju potrošnju svojih građana jer tako stimuliraju i proizvodnju. To rade sve zapadne zemlje'', kaže Cenić.

Podsjeća da naša vlast najviše živi od prihoda koji se temelje na carinama, odnosno proizvodima koji imaju najviše uvoznog.

''Samo naš veseli premijer priča o tome da naši građani troše ovdje, ondje, umjesto da kaže hvala bogu da troše. To što se on poslije pokušao ispraviti je jako trapavo. Pitam se kakav on ima tim oko sebe pa da mu netko ne skrene pažnju'', pita se Cenić.

Upozorila je da ako BiH, ali i EU želi da uspiju ekonomske reforme postoji prvo i osnovno pravilo.

''Zabraniti Fadilu Novaliću, Željki Cvijanović, Bakiru Izetbegoviću, Draganu Čoviću, Miloradu Dodiku da uopće izlaze u javnost i išta pričaju jer je to kontraproduktivno. Oni su grobari ovih reformi, ne samo svojim izjavama nego i svojim potezima, a izjave koje daju su ponižavajuće'', rekla je Cenić za NAP.

Kopirati
Drag cursor here to close