reforme

Novalić o poskupljenju struje: Trebamo biti socijalno osjetljivi

Gospodarstvo / Flash | 30. 09. 2015. u 15:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je u Sarajevu novinarima kazao da je glasanje o inicijativi za smjenu Vlade FBIH pokazalo da je „Vlada FBiH ponovo dobro prošla“ i da ne vidi zbog čega se „toliko drame stvorilo“.

''Ova Vlada je reformska. Dakle radi samo reformske poteze, koji nisu politički osjetljivi. Svi su se složili da rade reformske poteze i mi nismo bili zabrinuti za današnje glasanje, kao ni za glasanje za ranije zakone'', istaknuo je Novalić.

Uvjeren je da i ako ne bude parlamentarne većine da će zakoni koje Vlada uputi u Parlament proći, jer su ti zakoni reformski i znače boljitak za Federaciju. Također, je naveo da je tekstualni dio Zakona o uvezivanju radnog staža praktično gotov.

Na pitanje hoće li doći do poskupljenja struje kazao je da neće.

''Radi se o tome da trebamo biti socijalno osjetljivi prema onima koji ne mogu zbog nedostatka novca i siromaštva konzumirati struju kao univerzalno dobro'', kazao je Novalić.

Dodao je da će socijalna karta, na kojoj će raditi županije biti kriterij za određivanje tko su socijalno-ugroženi, a tko imućniji slojevi društva.

''To će biti teži dio posla, zbog kojeg možda ovo pravilo nećemo moći konzumirati za godinu dana'', izjavio je novinarima federalni premijer Fadil Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close