Regulatorna komisija

Nova tarifa električne energije neće utjecati na promjenu cijena koju plaćaju krajnji kupci

Gospodarstvo / Flash | 29. 12. 2015. u 13:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka kojom je određen potrebni godišnji prihod "Nezavisnog operatora sustava u Bosni i Hercegovini" Sarajevo u 2016. godini i tarifa za njegov rad zadržana na dosadašnjem nivou od 0,0592 feninga/kWh, donesena je na sjednici Državne regulatorne komisije za električnu energiju danas u Tuzli, a nakon provedene javne rasprave.

Posebnom odlukom utvrđena je tarifa za sustavnu uslugu u iznosu od 0,5014 feninga/kWh, čime se od 1. siječnja sljedeće godine kompletira skup pravila i odluka kojim se tržišni principi uvode u ranije potpuno reguliranu metodu pružanja pomoćnih usluga i uravnoteženja elektroenergetskog sustava BiH.

Na ovaj način povećava se funkcionalnost otvorenog veleprodajnog i maloprodajnog tržišta električne energije u BiH i ispunjava jedna od mjera koje su prihvatili premijeri šest zemalja u regiji u okviru Berlinskog procesa.

Odluke Državne regulatorne komisije neće utjecati na promjenu cijena električne energije koje plaćaju krajnji kupci.

Na istoj sjednici, Državna regulatorna komisija je odobrila izmjene i dopune Općih uvjeta za isporuku i opskrbu električnom energijom u Brčko Distriktu BiH, priopćeno je iz Državne regulatorne komisije za električnu energiju.

Kopirati
Drag cursor here to close