preskupo

Nitko ne želi Ditu za 13 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 02. 02. 2017. u 08:09 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzlanska Tvornica deterdženata Dita nije prodata ni u šestom krugu prodaje za cijenu od 13,6 milijuna KM. Ovo je za gotovo 6 milijuna KM niža cijena od procijenjene, koja je bila postavljena na prvoj prodaji. Iako do jučer popodne, kada je prodaja okončana, nije prispjela nijedna ponuda, u Diti kažu da zainteresiranih ima, ali da im vjerovatno cijena ne odgovara.

Kalkulacije

''Imamo interesenata, ali u ovom trenutku oni vjerovatno kalkuliraju. Očekujemo da će se prijaviti na prodaju čim procijene da im se kupovina Dite isplati'', kazao je Almir Bajrić, pomoćnik stečajnog upravnika u Diti.

Dita je 2016. godinu, kako to poslovanje u stečaju i nalaže, okončala pozitivno, bez ikakvih gubitaka, ali sa značajnim ulaganjima u tvornicu i proces proizvodnje. Tako su u prošloj godini na pet godina obnovljene vodne i sve druge okolinske dozvole potrebne za rad tvornice. Radnici su tijekom poslovanja u stečaju redovno dobijali bruto plaće.

''Proizvodnja se odvija nesmetano i u ovom trenutku proizvodimo ono što se dosad pokazalo da treba tržištu. Radimo za tržište BiH, a jednu manju količinu izvozimo i na Kosovo. Uglavnom, proizvodnju planiramo prema potražnji tržišta, a spram toga planiramo i troškove'', dodao je Bajrić.

Uspon

Podsjećamo, stečajni postupak u Diti je pokrenut početkom travnja 2015. godine, a od tada je Dita postala simbol uspona. Od 120 radnika koliko je stečaj zatekao, u Diti je trenutno zaposleno čak 75 radnika, a postrojenja su obnovljena i spremna za proizvodnju gotovo cjelokupnog prijeratnog asortimana, prenosi Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close