Nisam kriv

Nikšić pere ruke od Krivaje

Gospodarstvo / Flash | 22. 12. 2016. u 14:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić pozvao je danas nadležna tužiteljstva da preispitaju sve u vezi sa slučajem "Krivaja", jer postoje indicije da se pokušava oštetiti proračun Federacije BiH.

''Vlada FBiH podnijela je kaznenu prijavu protiv mene uz obrazloženje da sam pokušao oštetiti proračun Federacije uvezujući staž radnicima "Krivaje". Sada iste te institucije pokušavaju osigurati protivmovinsku korist preko tih radnika'', kazao je Nikšić na press konferenciji u Sarajevu.

Tvrdi da unutar Vlade postoji grupa koja čini sve kako bi prikazala da je nemoguće dobiti sudski spor koji se vodi po tužbi tvrtke "Ferimpex" Zavidovići u visini od pet milijuna KM ili nagodbom pokušava proračunskim sredstvima platiti gubitak tog spora.

Kao dokaz za to iznosi podatak da je federalni proračun za 2017. godinu uvećan na stavci izvršenja sudskih presuda i plaćanja sudskih sporova za sedam milijuna KM koliko je iznos za koji je tužena Vlada FBiH u ovom sporu s kamatama.

''Vlada tvrdi da je 2011. godine donesena odluku o raskidanju ugovora koji je sklopila 2008. s tvrtkom "Ferimpex" o zajedničkom ulaganju i osnivanju tvrtke "Krivaja 1884". Navedeno je da je ta tvrtka uspješno radila i izmirivala obaveze te se zaključuje da je ugovor raskinut neosnovano, ali i da Vladi nedostaje adekvatna dokumentacija za uspješnu obranu'', naglašava Nikšić.

Za to priopćenje Nikšić tvrdi da je neistina kao i da ono upućuje na sumnju da postoje interesne grupe koje pokušavaju dovesti ili do nagodbe ili svjesno vode ka tome da se spor izgubi.

 

Vlada FBiH pozvala pravosudne organe da rade svoj posao bez pritisaka

Zbog velikog interesiranja javnosti za stav Vlade Federacije BiH o navodima, koje je na današnjoj konferenciji za medije SDP-a BiH iznio bivši federalni premijer Nermin Nikšić Ured za informiranje Vlade Federacije BiH je priopćio da je izvještaj o počinjenom kaznenom djelu kojeg je Federalna vlada podnijela, proizišao iz činjenice da je bivši federalni premijer potpisom ugovora preuzeo obavezu izmirivanja doprinosa za MIO, čime je oštećen proračun Federacije BiH za oko 43.000.000 KM.

''Naglašavamo da tvrtka "Ferimpex", koju spominje Nikšić, ni na koji način nije predmet počinjenja kaznenog djela. Ova tvrtka je podnijela tužbu za vrijeme vlade Nermina Nikšića o čemu će odluku donijeti pravosudni organi. Kategorički odbacujemo bilo kakve špekulacije da Vlada FBiH namjerava da pregovara s bilo kojom tvrtkom dok je u sudskom procesu, jer je to neovisna nadležnost Federalnog pravobraniteljstva. Nerazumljiva je nervoza bivšeg federalnog premijera, koji je do sada u svim slučajevima koji se njega ne tiču, pozivao pravosudne organe da rade svoj posao'', kaže se u priopćenju Vlade FBiH.

Vlada Federacije BiH pozvala je pravosudne organe da rade svoj posao bez ikakvih pritisaka i smatra bespredmetnom svaku političku polemiku o sličnim temama.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close