Štednja

Nigerija: Izbrisano 50.000 državnih službenika; primali plaću, a nisu radili

Gospodarstvo / Flash | 28. 12. 2016. u 16:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nigerijska vlada izbrisala je oko 50 tisuća ljudi s popisa državnih plaća jer su formalno bili zaposleni u državnoj upravi i dobivali plaće državnih službenika, ali nikada se nisu pojavili na poslu, javlja Spiegel.

Ovakav potez nigerijskoj će vladi donijeti uštedu od čak 630 milijuna eura na godišnjoj razini. Izviješteno je i da je 11 osoba predano Ekonomskoj i financijskoj komisiji za kriminal, piše Premium Times.

Vijest je objavljena iz nigerijskog predsjedničkog ureda. Predsjednik Muhammad Buhari koji je izabran na izborima prošle godine, najavio je nemilosrdnu borbu protiv korupcije. U veljači je osnovao Odbor koji će se baviti pitanjem korupcije, a njihov rad ubrzo je počeo davati rezultate, prenosi Telegra.hr.

Nigerija je poznata po visokoj stopi korupcije. U akciji nazvanoj “dužnosnici duhovi” koja je pokrenuta tijekom 2016. država će uštedjeti velike iznose, stoji u priopćenju iz predsjednikova ureda. Vlada će nastaviti raditi kako bi oslobodila državni aparat od ovakvih prijevara.

Vladsti su prošlog tjedna objavile kako Buharijeva vlada planira nove mjere kako bi što efikasnije došli do dokaza o korupciji unutar državnog aparata. Obećali su posebnu zaštitu za zviždače, kao i dodatne nagrade za uštede.

Kopirati
Drag cursor here to close