Evo posla!

Nezaposleni s biroa zaposlit će se na čišćenju

Gospodarstvo / Flash | 20. 05. 2014. u 09:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zavod za zapošljavanje priprema program (FZZZ) kojim bi bilo obuhvaćeno 2.000 osoba s evidencije nezaposlenih, a koje bi pomogle u saniranju i čišćenju mjesta koja su pogođena poplavama, saznaje Fena.

- Da bi ovaj program mogao uspješno biti realiziran očekujemo da ćemo u sljedeća 24 sata dobiti i suglasnost Vlade FBiH i nadamo se da ćemo do četvrtka uspjeti cjelokupan program ponuditi Parlamentu FBiH koji i daje konačnu suglasnost. Sredstva za ovaj program imamo. Program je kreiran kao tromjesečni program s mogućnošću produžavanja i njim će biti obuhvaćeni svi zainteresirani s evidencije nezaposlenih, a aplikanti trebaju biti lokalne samouprave, javna poduzeća, kazao je direktor FZZZ Kenan Rešo.

Prema njegovim riječima, poslodavci će angažirati osobe s evidencije u skladu sa svojim potrebama, a Federalni zavod za zapošljavanje i županijske službe za zapošljavanje će operativno realizirati ovaj program i bit će u funkciji sklapanja konkretnih ugovora.

- Na ovaj način želi se dati značajan doprinos rješavanju katastrofalne situacije izazvane poplavama i želimo ovakav program ponuditi na tri mjeseca, bar u prvoj fazi, a da u skladu s potrebama i razvojem situacije, eventualno do kraja godine, izađemo s još jednim programom koji bi opet bio okrenut javnom sektoru i lokalnim samoupravama. Cjelokupan projekt je zamišljen kao program javnih radova, ali, ponavljam, tu treba konačna suglasnost Federalnog parlamenta, rekao je Rešo.

Kopirati
Drag cursor here to close