Spontano

Nezadovoljstvo radnika Energoinvesta zbog kašnjenja plaće

Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2016. u 16:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici Energoinvesta d.d. Sarajevo okupili su se danas u krugu ove kompanije kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog kašnjenja plaća.

Okupljanje dijela radnika je, po njihovim riječima, bilo spontano. Nakon razgovora, radnici su se razišli, a Sindikat najavljuje nova okupljanja. Uprava je pozvala na dijalog, poštivanje zakona i pravila Energoinvesta, te apelirala da se ne donose ishitrena rješenja koja mogu naštetiti kompaniji u cjelini.

"Poznato je da Energoinvest d.d. Sarajevo već duže vrijeme posluje otežano. Međutim, mi smo u protekloj 2015. godini radili na nekoliko vrlo važnih projekata, u Albaniji smo nedavno prije roka završili veliki projekat na izgradnji dalekovodne linije i pokazatelji su dobri. Još nemamo službene podatke o poslovanju za 2015., koji se još obrađuju, a javnosti će biti prezentirani u skladu sa zakonskim rokovima i procedurama", naveli su za Fenu iz Odjela za odnose sa javnošću Energoinevsta d.d.

Naglašavaju da su u protekloj godini, 2015. isplatili 11 plaća, s tim da su kašnjenja plaća, nažalost, počela znatno prije.

"Pred kraj 2015. isplatili smo plaće za rujan i to su činjenice. Također, uplaćeni su i doprinosi za listopad i studeni 2015. Do kašnjenja plaća je, u prvom redu, došlo zbog nemogućnosti naplate naših realiziranih poslova u Iraku, u regiji Kurdistan, a zbog ratova koje je na tom prostoru pokrenuo ISIL", navode iz Energoinvesta.

Kopirati
Drag cursor here to close