Javni interes

Nestro Petrol traži koncesiju za izgradnju odmorišta na autoputu Banja Luka - Gradiška

Gospodarstvo / Flash | 24. 03. 2015. u 13:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka ''Nestro petrol'' Banja Luka još nije dobila koncesiju za izgradnju odmorišta Lužani s pratećim sadržajem i benzinskim postajama na autoputu Banja Luka - Gradiška.

Iz Ministarstva prometa i veza RS-a potvrđuju da ''Nestro petrol'' jeste dostavio inicijativu za dodjelu koncesije za projektiranje, financiranje, izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta Lužani na autoputu Banja Luka - Gradiška.

U priopćenju se podsjeća da je Vlada RS-a na sjednici 19. ožujka donijela Odluku o pokretanju postupka dodjele spomenute koncesije te da će se u skladu sa Zakonom o koncesijama pokrenuti postupak dodjele koncesije.

Postupak dodjele koncesije pokreće se na osnovu inicijative gospodarskog društva ''Nestro petrol'' a.d. Banja Luka, ali nije točna informacija da je ''Nesto petrol'' dobio koncesiju.

Naime, ''Nestro petrol'' a.d. Banja Luka dostavilo je Ministarstvu prometa i veza RS-a inicijativu za dodjelu koncesije za projektiranje, financiranje, izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta Lužani na autoputu Banja Luka - Gradiška.

Vlada Republike Srpske je 2010. godine utvrdila javni interes za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta Lužani s pratećim sadržajem i benzinskim postajama na autoputu Banja Luka - Gradiška.

Mediji u RS-u su objavili da će ''Nestro petrol'' uskoro početi graditi benzinske postaje, na površini od 144.729 metara kvadratnih zemljišta koje je dobila koncesiju od RS-a te da je predviđeno da to budu jedine benzinske crpke na ovom autoputu.

Kopirati
Drag cursor here to close