Komora

Neplanirano slijetanje u Mostar pokazalo da se može, samo ako se hoće

Gospodarstvo / Flash | 19. 01. 2015. u 12:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavni neplanirani let službenog zrakoplova ministara vanjskih poslova Njemačke i Velike Britanije, Franka Waltera Steinmeiera i Phillipa Hammonda, u Mostarsku zračnu luku, koji zbog magle nisu mogli sletjeti u Sarajevu, još jedan je od markantnih dokaza da osposobljavanje mostarskog aerodroma za najzahtjevnije zrakoplove i klijentelu, nije nemoguća misija, priopćila je Gospodarska komora Grada Mostara.

U priopćenju se ističe kako je ''čak i laicima je jasno da ministri tako važnih zemalja kao što su Njemačka i Velika Britanija ne bi ni izvanredno prizemljili u Mostaru ukoliko bi postojala i minimalna opasnost''.

''Ujedno se kao logično nameće i pitanje - Zašto ostali avioni, u slučajevima kad ne mogu sletjeti u Sarajevo, ne slijeću u Mostar, nego se vraćaju prvobitnim polazištima?'', navodi u priopćenju Gospodarska komora Grada Mostara ističući kako bi se unapređenjem i proširenjem kapaciteta Zračne luke Mostar dao zamah čitavome gospodarstvu i turizmu.

Komora ističe kako je aktivnošću i ''poslovnom hrabrošću'' članova Komore Mostar došlo i do realizacije poslovnog plana o uspostavi zračne linije na relaciji Mostar - Göteborg i druge destinacije u Švedskoj, posredstvom avioprijevoznika Scandjet, počevši od 2. travnja 2015.

''Lasta Travel d.o.o. Mostar i Scandjet AB skupa sa Zračnom lukom rade ne dugoročnoj suradnji i otvaranju Zračne luke Mostar prema nekoliko europskih država. Ova suradnja je i dovela do uspostave linije Mostar – Goteborg'', ističe Zlatko Papac, direktor Lasta Travel d.o.o. i član Upravnog odbora Komore Mostar.

Navodeći kako prave, velike šanse još nisu iskorištene, Komora podsjeća na studiju stručnih tijela Europske unije koja argumentirano utvrđuje kako Zračna luka Mostar ima potencijal da dosegne približno 1,8 milijuna putnika.

''Koliko je nama poznato, nakon što je prošle godine ova prezentacija održana u Gradskoj vijećnici, uz prisustvovanje i gospodina Petera Sorensena, u to vrijeme prvog čovjeka EU u našoj zemlji, nije došlo do naknadnih kontakata ili nastavka razgovora o mogućoj realizaciji projekta proširenja Mostarskog aerodroma, uz potporu Europske unije ili drugih zainteresiranih partnera'', navode se u priopćenju dodajući kako će kao udruženje poduzetnika, bezrezervno pozdraviti i bilo koju drugu poslovnu ideju koja će biti na istome tragu, kako bi se Međunarodnom aerodromu – Zračnoj luci Mostar omogućilo moderno komercijalno poslovanje, sa znatno više putnika, redovnim linijama prema značajnim europskim destinacijama, ili još i dalje, uz zapošljavanje novih ljudi, te osiguranje pozicije Mostaru i čitavoj regiji kao nezaobilaznih područja na biznis mapama današnjice.

Kopirati
Drag cursor here to close