Nema tko pregovarati

Nema napretka, nema novca

Gospodarstvo / Flash | 22. 01. 2015. u 11:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) krajem siječnja neće razmatrati novu tranšu kredita BiH, kako je ranije najavljeno, rekao je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atoyan.

U izjavi za Srnu, Atoyan je rekao kako  misija MMF-a za BiH nije u poziciji da preporuči Izvršnom odboru ove financijske institucije razmatranje osmog pregleda po stand-by aranžmanu, zbog "nedovoljnog napretka u pogledu preostalih pitanja".

"Trenutno smo u procesu planiranja misije koja bi s vlastima vodila razgovore u okviru konsultacija po Članu 4. Riječ je o konsultacijama koje su obavezne za sve članice MMF-a", kaže Atoyan.

Naveo dje kako će ove konsultacije pružiti priliku da MMF napravi širu ocjenu ekonomskih događanja i politika u BiH.

Podsjećamo, misija MMF-a, koju je predvodio Ron van Rooden, boravila je od 3. do 12. prosinca prošle godine u BiH, s ciljem nastavka razgovora u okviru osmog pregleda po stand by-aranžmanu.

Izvršni direktori MMF-a su 26. rujna 2014. godine odobrili zahtjev BiH u
vezi sa dvogodišnjim stand by-aranžmanom, prenosi Srna.

Kombinirani šesti i sedmi pregledi zaključeni su 30. lipnja, kada je, također, odobreno uvećanje stand by-aranžmana za oko 95,7 milijuna eura, da bi BiH ispunila urgentne potrebe platnog bilansa izazvane katastrofalnim poplavama koje su pogodile BiH u svibnju.

Zaključenje pregleda i uvećanje programa omogućili su doznačavanje iznosa od 191,4 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close