Hitni preustroj!

Nekadašnji pekarski gigant 'Žitopromet' ide u stečaj

Gospodarstvo / Flash | 05. 12. 2012. u 09:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve pompozne najave da će mostarski Žitopromet do kraja ove godine ponovo početi s radom pale su u vodu, jer su radnici ovog nekadašnjeg pekarskog giganta, njih oko 170, prije nekoliko dana pred Općinskim sudom u Mostaru pokrenuli stečajni postupak.

To je potvrdio predsjednik Sindikata radnika "Žitoprometa" Josip Miličević, istakavši da će do 15. prosinca u sudu biti održano prvo ročište po njihovom zahtjevu.

"Zatražili smo stečajni postupak uz preustroj poduzeća, jer to smatramo najboljom opcijom. Nije nam cilj da se ovaj proces završi likvidacijom poduzeća, nego da se nađe investitor koji će uspjeti prodajom "Žitoprometovih" nekretnina pokriti dug te nakon poravnanja minusa pokrenuti proizvodnju. Smatramo da će to biti moguće, jer su naša dugovanja manja od vrijednosti naših nekretnina", kaže Miličević za Dnevni avaz.

Prvi i osnovni zahtjev radnika u ovom procesu jeste isplata zaostalih plaća. Miličević napominje da su posljednju plaću radnici primili u listopadu 2010. godine.

Ako ovo rješenje ne bude provedivo, ističe Miličević, onda poduzeće definitivno ide u likvidaciju.

"Preko grla su nam došla razna obećanja da će proizvodnja krenuti, iako naš direktor, koji je na dužnosti oko godinu, nikada ništa nije učinio za nas, pa čak nije ni komunicirao s nama. To nas je najviše frustriralo i zato smo pokrenuli stečaj", napominje Miličević, koji podsjeća da je Žitopromet prestao s radom prije godinu i po.

Kopirati
Drag cursor here to close