Zvizdić

Naš interes je da budemo dio projekta Jadransko-jonske autoceste

Gospodarstvo / Flash | 23. 09. 2015. u 13:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanika Crne Gore u BiH Milana Lakića s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Tijekom susreta je rečeno da se radi o dvije prijateljske zemlje koje dobro surađuju i nemaju otvorenih pitanja. Izraženo je zadovoljstvo nedavnim potpisivanjem Sporazuma o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore čime je poslana jedna pozitivna poruka čitavoj regiji na koji način se rješavaju otvorena pitanja među dobrim susjedima.

Zvizdić je rekao da je BiH zainteresirana za daljnje povezivanje gospodarstvenika i ekonomija. Istaknuo je interes Bosne i Hercegovine da bude dio projekta Jadransko-jonske autoceste, čiji bi jedan dio prolazio kroz BiH. Naglasio je da u prilog takvog rješenja idu i ekonomski argumenti koji govore o cijeni koštanja projekta, ali i politički argumenti koji govore o snažnom prometnom uvezivanja jugoistoka Evrope.

Lakić je rekao da je trenutna robna razmjena između dvije zemlje na godišnjem nivou od oko 110 milijuna eura i da tu postoji prostor za unapređenjem. Dodao je da turisti iz BiH čine 15-20 posto svih posjetitelja u Crnoj Gori. Istaknuo je da bi poboljšanje putne komunikacije Foča - Šćepan polje imalo značajan utjecaj na povećanje protoka i ljudi i roba. Sugovornici su istaknuli i jasne euroatlantske perspektive obje zemlje.

Lakić je iskazao snažnu podršku Crne Gore evropskom putu BiH te naglasio da je Crna Gora spremna podijeliti svoja iskustva s Bosnom i Hercegovinom, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close