Potpuna sanacija

Napokon se rješava pitanje gradske deponije u Čapljini

Gospodarstvo / Flash | 08. 10. 2015. u 13:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska deponija ''Ada'' više od pedeset godina je rak rana općine Čapljina i mnogobrojnih žitelja ovoga gradića na jugu Hercegovine koji je u prošlosti više puta nagrađivan titulom najljepšeg malog grada u Jugoslaviji.

Naime, par stotina metara od gradskog središta nalazi se gradska deponija na kojoj se iz dana u dan gomila sve veća količina otpada.

Deponija je, nažalost, jedna od rijetkih stvari koja Čapljini daje negativnu sliku, jer ovaj grad slovi za jedan od urbanistički najuređenijih te za jedan od najčišćih i najzelenijih gradova u Bosni i Hercegovini.

''Ono na čemu intenzivno radimo i što je rak rana grada je gradska deponija. Mi koji tu živimo znamo da je ona vise od 50 godina nepovoljnom mjestu kako za nas i još vise za one koji žive nizvodno do sve do Ploča.

Mi smo za dokumentaciju za kompletno saniranje deponije izdvojili 84.000 maraka i sve radimo po pravilima EU jer za sanirati deponiju potreban je novac.

Također, mislimo na temelju projektne dokumentacije povući novac iz EU fondova i projekata prekogranične suradnje kako bi riješili problem gradske deponije u Čapljini'', najavio je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čapljina načelnik općine dr. Smiljan Vidić.

Kopirati
Drag cursor here to close