Lov na štakore

Napokon kreće deratizacija u HNŽ-u

Gospodarstvo / Flash | 06. 10. 2016. u 09:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon provedenog postupka i izbora najpovoljnijeg ponuđača u razdoblju od 10. listopada do 5. studenoga u gradu Mostaru i svim općinama Hercegovačko-neretvanske županije, bit će provedeno sustavno deratiziranje.

Kako je priopćeno iz Vlade HNŽ-a deratizacija u Čitluku provest će se 10. i 11. listopada, u Čapljini: 12.,13. i 14. listopada, u Stocu 15. i 17. listopada, u Neumu i Ravnom: 18.,19. i 20. listopada, u Općini Prozor-Rama 21.,22. i 23. listopada u Mostaru od 24. do 31. listopada te na području Jablanice i Konjica od 1. do 5. studenog.

''Kako bi deratiziranje bilo što uspješnije provedeno, potrebno je izvršiti čišćenje svih površina i prostora na kojim je potrebno provesti mjere te omogućiti stručnim timovima neometan pristup u objekte i prostore predviđene za provedbu mjera. Također, potrebno je prihvatiti stručne savjete i pročitati letke s detaljnim uputama, a djeci i neupućenim osobama onemogućiti pristup prostorijama koje će biti predmetom deratiziranja'', navela je Vlada.

Podsjetimo, Bljesak.info je prošle godine prvi pisao o tome kako sustavna deratizacija nija napravljena dugo godina, te da su štakori doslovno kolonizirali Mostar. Nakon toga je pokrenuta lavina u medijima i brojne inicijative građana koji su pozivali na deratizaciju, dezinfekciju i dezinskeciju grada.

Kopirati
Drag cursor here to close