Razgovori

Nakon ruske inspekcije, BiH otklonila uočene nedostatke

Gospodarstvo / Flash | 06. 09. 2016. u 16:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića očekuje se da do kraja tjedna obavijesti rusku stranu da je BiH otklonila uočene nedostatke u fitosanitarnom sustavu BiH, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, prenosi Srna.

Šarović je razgovarao danas u Sarajevu sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevom Mirjanićem, federalnim ministrom poljoprivrede Šemsudinom Dedićem i Ferhatom Ćejvanovićem šefom Pododjeljenja za poljoprivredu Brčko distrikta BiH.

Razgovori su se odnosili na otklanjanje nedostataka u fitosanitarnom sustavu BiH konstatiranom u izvještaju Ruske veterinarske i fitosanitarne službe 'Roseljhoznadzor' od 31. kolovoza.

Na sastanku je postignut visok stupanj suglasnosti ministara o poduzimanju neophodnih mjera kako bi se otklonili nedostaci koje su uočili ruski inspektori. Na sastanku se razgovaralo i važnim pitanjima kao što su bolesti 'kvrgavosti kože' i 'plavog jezika' i izražena je suglasnost u potrebi pune koordinacije po ovom pitanju.

Konstatirano je da u proračunima entiteta i BiH potrebno rezervirati posebna namjenska sredstva koja bi bila namijenjena u sprječavanju i prevenciji ovih bolesti, kako bi se preduprijedile nesagledive štete u poljoprivrednom sektoru BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close