Radovi na terenu

Nakon dugogodišnjih najava slijedi izgradnja ceste Neum-Stolac

Gospodarstvo / Flash | 14. 03. 2016. u 14:31 Z.D.b

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnja ceste Neum – Stolac, na koju se godinama čeka, sada je gotovo sigurna, zahvaljujući kreditnim sredstvima Svjetske banke, Europske banke za obnovu i razvoju i Europske investicijske banke.

Radi se o kreditu u ukupnom iznosu od 150 milijuna eura.

''Ipak, od tog novca, za prvu fazu projekta će ići oko 40 milijuna eura'', rekao je Pavo Boban, pomoćnik federalnog ministra prometa i komunikacija, prenosi Faktor.ba

"Ova kreditna sredstva su kruna nedavnog sastanka koji smo imali sa predstavnicima Svjetske banke. Sada je na federalnim, državnim ministarstvima, vladama, da to odobre. Ipak, zadovoljni smo dinamikom kojom se sve ovo odvija, kako bi se pripremio teren za izgradnju ceste Neum – Stolac. Ranije smo tvrdili kako će radovi početi u lipnju, a sada to ne možemo, jer ne znamo koliko će nakon federalnih vlasti, trebati Ministarstvu financija i trezora BiH, Vijeću ministara BiH, Parlamentarnoj skupštini BiH, da to uvrsti na dnevni red i odobri", pojašnjava Boban.

Dodaje kako je sigurno kako će iduće godine na dionici na kojoj je predviđena izgradnja ceste Neum – Stolac biti pravo gradilište.

"I u ovoj godini će se početi sa radom, ali u ovom trenutku točnu vremensku odrednicu ne bi mogla dati ni baba gatara", našalio se Boban.

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković za Bljesak.info ranije je rekao kako ova dionica ceste ima veliku važnost za općinu Stolac kao i za njezine građane.

''Ova cesta otvara Stolac prema Mostaru, a posebno prema Jadranskoj obali i Dubrovniku. Smatram da ova cesta može biti pokretač gospodarskog razvoja ove regije, a posebno može imati veliki utjecaj na razvoj turizma.

Ova se cesta gradi ili bolje rečeno planira graditi već dugo vremena. Ne može se reći da se nešto počinje graditi ako nama glavnog projekta, međutim sada možemo reći da su predradnje osigurane da se može ozbiljnije pristupiti ovom poslu'', optimističan je u izjavi za Bljesak.info načelnik općine Stolac Stjepan Bošković.

Kopirati
Drag cursor here to close