Pogledajte detalje

Najveća privatna investicija u Republici Hrvatskoj nalazi se u dolini Neretve

Gospodarstvo / Flash | 03. 11. 2016. u 07:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Energia naturalis (ENNA), regionalna energetska kompanija u privatnom hrvatskom vlasništvu, i VTTI, jedan od najvećih operatora i vlasnika terminala za skladištenje naftnih derivata u svijetu, potpisali su Sporazum o zajedničkom ulaganju u razvoj terminala za skladištenje i pretovar naftnih derivata u Luci Ploče.

Radi se o jednoj od najvećih privatnih investicija u Republici Hrvatskoj čiji je planirani iznos 135 milijuna eura. Prvu fazu projekta dovršila je ENNA uloživši 170 milijuna kuna u proteklih godinu i pol, piše Vecernji.hr.

Distribucija naftnih derivata kroz terminal u Pločama ublažit će ograničenja koja postoje vezano uz infrastrukturu distribucije naftnih derivata i ukapljenog naftnog plina (UNP) za cijelu regiju te značajno pridonijeti energetskoj neovisnosti RH.

Nakon završetka radova, novi terminal će omogućiti jeftiniji i sigurniji uvoz naftnih derivata i UNP-a morskim putem te distribuciju naftnih proizvoda na brojna tržišta jugoistočne Europe.

Dolazak partnera kao što je VTTI u Hrvatsku jasan je znak najvećim svjetskim investitorima da u Hrvatskoj mogu naći ozbiljne partnere te ući u veliki projekt. Gradnja suvremene luke pokreće razvoj cijeloga područja, koje novim zapošljavanjem i novim projektima stvara perspektivu budućega razvoja.

Kopirati
Drag cursor here to close