Evo i zašto

Najskuplja avionska karta košta 70.500 eura

Gospodarstvo / Flash | 04. 06. 2016. u 10:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Etihad Airways" nudi povratnu kartu od Londona do Melbournea koja košta za 70.500 eura.
To podrazumijeva boravak u "Penthouseu na nebu" - apartmanu "The Residence" u najvećem putničkom avionu na svijetu.

Ova cijena je nadmašila do sada najskuplju avionsku kartu na relaciji New York - Mumbai koja je koštala oko 66.630 eura.

Kupcima ove karte na raspolaganju će biti trosobni apartman u "Airbusu A380-800 ", s osobnim batlerom i kuharom.

Na raspolaganju će im biti i dnevni boravak, spavaća soba i zahod s tuš-kabinom, piše Biznis.ba.

Apartman "The Residence" prvi je trosobni apartman na jednom komercijalnom letu i pomogao je kompaniji „Etihad Airways“ da osvoji brojne nagrade za putovanje prvom klasom.
Apartman je ukupne površine od 12 kvadratnih metara, nalazi se na gornjoj strani aviona A380 i prima jednu ili dvije osobe.

Dnevni boravak ima 32-inčni LCD televizor, kauč prekriven kožom i dva trpezarijska stola, gdje vrhunski batleri služe jela koja su pripremili kuhari u avionu.

Iz hodnika se ulazi u spavaću sobu koja se može pohvaliti velikim bračnim krevetom koji je prekriven dizajniranom talijanskom posteljinom. Na zid je fiksiran 27-inčni LCD TV.
Prije slijetanja putnici se mogu osvježiti u zahodu koje ima tuš, ogledalo za šminkanje i fen za kosu.

Troškovi avionske karte uključuju i luksuzni prijevoz do aerodroma, privatno prijavljivanje na let ('čekiranje' karte), pristup privatnom salonu i osobu zaduženu za prtljagu.

"Etihad Airways" trenutno ima tri aviona koja su na raspolaganju za let iz Londona ka Melbourneu, tako da naši gosti mogu uživati u pogodnostima i udobnosti na letu A380. To je kulminacija dugogodišnjeg napornog rada i ogromnog poduhvata stotina ljudi“, rekao je viši potpredsjednik za marketing „Etihad Airwaysa“ Shane O'Hare.

Kopirati
Drag cursor here to close