mjere i propisi

Najavljen novi zakon o RTV sustavu

Gospodarstvo / Flash | 28. 01. 2016. u 14:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH usvojilo je Akcijski plan Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2016 - 2018. godina s pregledom zakona, drugih propisa i razvojno-investicijskih projekata/programa, koji postaje sastavni dio Srednjoročnog programa rada, a koji je Vijeće ministara BiH početkom ove godine prvu put usvojilo.

Akcijski plan sadrži mjere i propise koji će biti provedeni i usvojeni u Bosni i Hercegovini u planiranim rokovima u razdoblju od tri godine. Ove aktivnosti će provesti 57 institucija BiH koje podnose izvještaj Vijeću ministara, s ciljem osiguranja makroekonomske stabilnosti, povećanja industrijske konkurentnosti, osiguranja bržeg i efikasnijeg razvoja poljoprivrede i ravnomjernog regionalnog razvoja, uz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, smanjivanje siromaštva i socijalne isključenosti, razvoja okolišne infrastrukture i energetskih potencijala te povećanje energetske efikasnosti.

MINISTARSTVO KOMUNIKACIJA I PROMETA ZA NAREDNU SJEDNICU NAJAVILO NOVI ZAKON O JAVNOM RADIOTELEVIZIJSKOM SISTEMU BIH

Vijeće ministara BiH nije se izjašnjavalo o Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sustavu Bosne i Hercegovine jer je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH najavilo da će za sljedeću sjednicu pripremiti novi nacrt zakona o Javnom radiotelevizijskom sustavu Bosne i Hercegovine.

OMOGUĆITI EFIKASNO I TROŠKOVNO PRIHVATLJIVO PRUŽANJE ELEKTRONSKIH USLUGA

Vijeće ministara BiH usvojilo je Operativni plan za uspostavu okvira interoperabilnosti na razini institucija Vijeća ministara BiH i Informaciju Ureda koordinatora za reformu javne uprave o realizaciji zaključaka Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u vezi s izradom Akcijskog plana za uvođenje e-uprave.

U realizaciji ovog operativnog plana bit će provedeni projekti vrijedni oko 2,1 milijuna KM, a cilj je omogućiti brzu, efikasnu i troškovno prihvatljivu praksu pružanja elektronskih usluga te podizanja razine dostupnosti elektronskih usluga građanima putem svih raspoloživih komunikacijskih kanala.

IMENOVAN ZAMJENIK DIREKTORA REGULATOME AGENCIJE ZA RADIJACIJSKU I NUKLEARNU SIGURNOST

Vijeće ministara BiH, u skladu s Mišljenjem Agencije za državnu službu, imenovalo je Zorana Tešanovića za zamjenika direktora Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost Bosne i Hercegovine, kao najboljeg kandidata nakon okončanog javnog natječaja, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

USVOJEN PROGRAM EKONOMSKIH REFORMI

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Program ekonomskih reformi za razdoblje 2016. - 2018. godine, koji će Direkcija za europske integracije dostaviti Europskoj komisiji u Bruxellesu do 31.1.2016. godine, što predstavlja važan korak za nastavak integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju (EU).

Program ekonomskih reformi sadrži prioritete strukturnih reformi Bosne i Hercegovine (koje su pripremile institucije BiH) te strukturne prioritete Federacije BiH i Republike Srpske.

Vlasti na državnoj i razini entiteta, u skladu s Programom ekonomskih reformi, provest će niz mjera u više od 25 prioritetnih reformskih oblasti radi pokretanja procesa oporavka i modernizacije ekonomije, jačanja održivog ekonomskog rasta i otvaranja radnih mjesta, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close