Tri godine rada

Najava konferencije projekta 'INTERA TP – Technology and innovation centre Mostar'

Gospodarstvo / Flash | 29. 03. 2017. u 07:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 31.3.2017. godine s početkom u 11 sati u dvorani Europa INTERA Tehnološkog Parka održat će se konferencija projekta „INTERA TP – Technology and innovation centre Mostar“ financiranog od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Projekt je rezultirao uspostavljanjem prvog tehnološkog parka u Mostaru koji je potaknuo razvoj mostarske startup scene, omogućio dodatno obrazovanje mladih, nezaposlenih ljudi, sudjelovao u istraživačkim i razvojnim projektima, radio na promociji ženskog poduzetništva te spajao domaća poduzeća s internacionalnim kontaktima.

Tijekom tri godine trajanja projekta INTERA Tehnološki Park potpomogao je uspostavi 18 startupa u svojim prostorijama te još njih 15 kroz proces virtualne inkubacije, generirano je 115 novih radnih mjesta, dok je pet domaćih poduzeća spojeno s inozemnim tvrtkama. Osim toga, organizirano je više od 100 obuka koje je pohađalo više od 1000 osoba te su urađena četiri R&D projekta u suradnji s fakultetima i poduzećima.

Na trosatnoj konferenciji očekuju nas pozdravne riječi ključnih ljudi uključenih u projekt, predstavljanje rezultata projekta te dvije panel diskusije. Na samom početku prisutnima će se obratiti gospodin Mladen Kostić, tehnički direktor INTERA TP-a, ujedno i moderator događaja, gospođa Guri Rusten, veleposlanica Kraljevine Norveške u BiH, gospodin Amir Zukić, ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, gospodin Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, predstavnik partnerske organizacije BOOST Global Innovation te gospodin Davor Krezić, osnivač INTERA TP-a.

Nakon pozdravnih riječi, predstavit će se postignuti rezultati, a potom će se na panel diskusijama raspravljati o relevantnim pitanjima.

U prvoj panel diskusiji gostovat će INTERA TP startupi koji će govoriti o svom poduzetničkom iskustvu posljednjih nekoliko godina, a u drugoj predstavnici Službe za zapošljavanje HNŽ/K, partnerskih organizacija Inovacionog centra Banja Luka i BIT centra Tuzla, Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici te INTERA Tehnološkog Parka koji će međusobnim razgovorom ukazati na sljedeće korake.

INTERA Tehnološki Park poziva sve zainteresirane, a poglavito one koji su, na bilo koji način, bili dijelom ovog inspirativnog trogodišnjeg putovanja da se pridruže na konferenciji. Kratki obrazac za prijavu je moguće ispuniti na linku.

Detaljan dnevni red može se pronaći na službenoj stranici INTERA Tehnološkog Parka.

Konferencija predstavlja kraj ovog projekta, ali INTERA Tehnološki Park će nastaviti raditi na ostvarenju svih svojih ciljeva u skladu s misijom jačanja hercegovačke gospodarske scene.

Kopirati
Drag cursor here to close