PS BiH

Nadležno povjerenstvo nije prihvatilo izmjene Zakona o javnom RTV sustavu

Gospodarstvo / Flash | 03. 05. 2017. u 15:28 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carinu, promet i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PS BiH) prihvatili su principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Povjerenstvo nije podržalo principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o javnom radio-televizijskom sustavu BiH, čiji je predlagač Zastupnički dom PS BiH, a članovi Povjerenstva podsjetili su na ranije zaključke Doma naroda PS BiH u vezi s pitanjem koje tretira ovaj zakonski prijedlog i zatražili provođenje tih zaključaka.

Dano je pozitivno mišljenje i predloženo Domu davanje suglasnosti za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma među kojima je Sporazuma o financiranju programa aktivnosti prekogranične suradnje BiH - Crna Gora za 2015. godinu između Europske komisije, BiH i Crne Gore.

Pozitivno mišljenje dano je i na Sporazuma između BiH i Rumunjske o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju utaje poreza u odnosu na poreze na dohodak te na Sporazum o zajmu (Projekat modernizacije cestovnog sektora u Federaciji BiH) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Prihvaćen je i Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o reguliranju obaveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi s robnim prometom između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ te Konvencija o zaštiti migratornih vrsta divljih životinja.

Pozitivno mišljenje dano je i na Protokol uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između BiH i Europskih zajednica i njihovih država članica kako bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji te na Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o uzajamnom ukidanju viza za nositelje diplomatskih putovnica, službenih putovnica i putovnica za javne poslove.

Povjerenstvo je usvojilo i nekoliko izvještaja o međunarodnim aktivnostima izaslanstava PS BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close