Niti posla, niti novca

Na prevaru uzela novac obećavajući posao u Austriji

Gospodarstvo / Flash | 30. 06. 2017. u 12:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Mrkonjić-Gradu podnijela je izvještaj protiv S.Č. (1976.), državljanke Republike Srbije i Austrije, za počinjena tri kaznena djela prevare na štetu dvije osobe.

S.Č. je u namjeri da sebi ili drugoj osobi pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica da će oštećenim pribaviti radnu i boravišnu vizu, te da će im pronaći posao u Republici Austriji, dovela u zabludu i navela ih da joj isplate iznos od oko 5.000 eura.

Također, osumnjičena je jednom od oštećenih obećala i da će posredovati u kupovini putničkog motornog vozila u Austriji, za što joj je oštećeni isplatio 3.500 eura.

Međutim, nijedan navedeni dogovor nije ispunila, niti je oštećenim vratila novac koji su joj isplatili, priopćeno je danas iz Policijske uprave Mrkonjić-Grada.

Pozvali su građane da, ukoliko su bili žrtve sličnih kaznenih djela, prijave ih u najbližu policijsku stanicu po mjestu prebivališta ili na besplatan broj telefona „122“ te da budu oprezni prilikom traženja posla u inostranstvu i da se informiraju o poslodavcu kod kojeg traže posao i osobi ili agenciji koja im je posrednik pri zapošljavanju.

Kopirati
Drag cursor here to close