Kemal Duraković

Na mostarskom sudu izrečen veliki broj presuda vezanih za ''švicarac''

Gospodarstvo / Flash | 21. 01. 2016. u 08:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Udruge korisnika kredita Švicarac BiH Kemal Duraković izjavio je za Fenu kako je u prvih dvadeset dana 2016. godine izrečeno preko 30 presuda u BiH u korist građana i korisnika kredita "nikad viđenoga švicarskog franka (CHF), a na štetu Hypo banke".

''Veliki broj tih presuda izrečen je na mostarskom sudu gdje su svi suci parničnog odjela zauzeli isti pravni stav, odnosno da su ugovori o kreditima vezani za CHF valutu pravno ništavi, te se obvezuju korisnici kredita vratiti samo podignuti iznos KM-a bez ugovorene kamate'', kazao je Duraković, naglasivši kako je s ovim, siječanjskim presudama, broj izrečenih presuda prerastao brojku 500.

Duraković je također istaknuo kako su, s obzirom da se ide s pojedinačnim tužbama korisnika kredita protiv tužene Hypo banke, po prvi put krajem prosinca imali po jednoj presudi izrečeno 6 ništavih ugovora o kreditu.

''Udruga korisnika kredita Švicarac BiH će se boriti istinom i samo istinom, kao i dokazima (presudama) crno na bijelo, a nikako drugim radnjama koje su sastavni dio Hypo banke i njihovih uposlenika - menadžmenta te tvrtke'', kazao je Duraković te se ispričao Federalnoj novinskoj agenciji FENA koju je u prijašnjem priopćenju optužio za pristranost i pogodovanje navedenoj banci, navodeći kako je to priopćenje napisao "umoran i rezigniran svime što pišu iz Hypo-Alpe-Adria banke".

Kopirati
Drag cursor here to close