Posljedice poplava

Na 1800 stambenih objekata šteta 80 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 07. 07. 2014. u 10:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području općine Orašje u nedavnim je poplavama oštećeno 1 800 stambenih jedinica, a ukupna se šteta kreće više od 80 milijuna maraka.

Do sada je oko 95 posto urađeno na poslovima tehničkog i fizičkog čišćenja i dezinfekcije, a preostali neočišćeni dio odnosi se na stambene jedinice čiji su vlasnici u inozemstvu.

Načelnik Općine Orašje Đuro Topić kazao je kako je potrebno što prije načiniti konačni popis stambenih objekata i utvrditi prioritete kako bi se išlo prema donatorima za pomoć, bez koje ta lokalna zajednica sama ne može sanirati štete.

''Pripreme za donatorsku konferenciju su u tijeku i uskoro se očekuju konkretna sredstva, a vrlo brzo će se ići i u rebalans općinskog proračuna iz kojeg će se, također, dio sredstava usmjeriti na saniranje posljedica od poplava. Općina će svima pomoći u mjeri koliko je to moguće'', kazao je načelnik Topić.

Dodao je kako će se na idućoj sjednici Općinskog vijeća, planiranoj za sredinu ovoga mjeseca, donijeti odluka o kriterijima raspodjele pomoći stradalim u poplavama.

Kopirati
Drag cursor here to close