Radovi

Mušić obišao gradilišta škole i studentskog doma u Mostaru

Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2017. u 09:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i izaslanstvo Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) obišli su danas Osnovnu školu "Gnojnice" kod Mostara koja je u izgradnji i gradilište Studentskog doma na lokalitetu kampusa Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Vrijednost projekta izgradnje Osnovne škole iznosi oko 4,5 milijuna konvertibilnih maraka, a vrijednost Studentskog doma iznosi oko 4 milijuna maraka. Sredstva za izgradnju Osnovne škole osigurana su iz gradskog i županijskog proračuna, dok je izgradnja prvog bloka studentskog doma poklon turskog grada Antalije. Kapacitet Studentskog dom bit će između 180 i 220 kreveta.

Direktor Osnovne škole „Gnojnice“ Enes Džiho kazao je kako bi se izgradnja trebala završiti do kraja ove godine.

''Osnovnu školu u Gnojnicama trenutno pohađa 345 učenika, a u novoj školi očekuju oko 500 učenika što je i kapacitet škole'', kazao je Džiho.

Nakon obilaska objekata u izgradnji, Mušić je novinarima kazao kako im je izgradnja nove škole u Gnojnicama bila prioritet.

''Dosadašnja sredstva za izgradnju škole osigurana su isključivo iz gradskog i županijskog proračuna'', istaknuo je Mušić, izrazivši zadovoljstvo lokacijom škole i dinamikom radova.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović kazao je kako su objekti u izgradnji jedan od dokaza koliko se ulaže u obrazovanje i objekte u kojima se vrši obrazovni proces.

''Škola u Gnojnicama trenutno je najlošija škola i prioritet nam je izgradnja jedne ovakve škole, a što se tiče Studentskog doma, on je poklon grada Antalije Mostaru, odnosno Univerzitetu 'Džemal Bijedić''', kazao je Hadžović.

Kopirati
Drag cursor here to close