Diakoniewerk

Multietnički inkluzivni vrtić "Sunčani most II" otvara se u Livnu

Gospodarstvo / Flash | 21. 04. 2017. u 07:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijska nevladina, neprofitna organizacija ''Diakoniewerk'', u suradnji s Općinom Livno, početkom studenog 2016. godine, osnovala je Multietnički inkluzivni vrtić "Sunčani most II" Livno.

Osnivanje ovog vrtića je proširenje projekta koji je ''Diakoniewerk'' započeo prije 15 godina, osnivanjem Multietničkog inkluzivnog vrtića ''Sunčani most'' u Mostaru, prvog takvog vrtića u Bosni i Hercegovini.

Svečano otvorenje vrtića u Livnu bit će upriličeno u četvrtak, 04.05.2017.godine s početkom u 10 sati na adresi: Trg Domovinskog rata bb u Livnu.

''Diakoniewerk'' je respektabilna austrijska organizacija koja broji 3.500 uposlenih u preko 150 institucija diljem Austrije i u drugim europskim zemljama gdje pruža razne usluge socijalne i zdravstvene skrbi, obrazovanja i njege djece s teškoćama u razvoju, skrbi za stare i iznemogle osobe kao i osobe s intelektualnim teškoćama.

Otvaranjem još jednog vrtića u Livnu promovira se multietnički i inkluzivni pristup u predškolskom odgoju i obrazovanju. Općina Livno, u suradnji s UNDP-om i vladom HBŽ osigurala je prostorije za rad ovog vrtića, obnovivši zgradu nekadašnjeg zavičajnog muzeja.

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije zgrade iznosila je cca 250 000 KM. Opremu za dječje igralište osigurao je UNICEF.

Vrtić nudi mogućnost cjelodnevnog boravka u vrtiću za 40 djece uzrasta od 3 do 6 godina.
Osnivačka organizacija promovira podizanje standarda kvaliteta odgojno-obrazovnog rada, pa omogućava rad s djecom u manjim grupama (maksimalno 20 djece u jednoj grupi), uključivanje 4 djece s teškoćama u razvoju, kao i besplatan boravak za 7 djece iz socijalno ugroženih obitelji.
Moderno opremljena zgrada i oprema za rad s djecom nudi raznovrsne mogućnosti za optimalan razvoj djece.

Otvaranjem vrtića ''Sunčani most II'' u Livnu, osigurano je šest novih radnih mjesta, a financijsku korist od poslovanja s vrtićem ima šira zajednica.

Ukupna godišnja vrijednost realizacije vrtića ''Sunčani most'' u Livnu i Mostaru za 2017. godinu iznosi 217.000 €.

U suradnji s lokalnim zajednicama u BiH, ''Diakoniewerk'' danas zapošljava 12 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close