Rasprave

Može li BiH dobiti državno ministarstvo poljoprivrede?

Gospodarstvo / Flash | 25. 06. 2014. u 12:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće za zelenu gradnju (Green Council) organizira konferenciju radi prezentacije rezultata istraživanja koji ukazuju na ekonomske, socijalne i druge posljedice neuspostavljanja potrebnih struktura u Bosni i Hercegovini iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, a u smislu olakšanja i ubrzanja procesa europskih integracija BiH, koja će biti održana 26. lipnja u Sarajevu.

Cilj konferencije je na jednom mjestu okupiti predstavnike vlasti, međunarodnih i nevladinih organizacija, te donatora kako bi se razvila pozitivna rasprava o rezultatima istraživanja i kroz sinergijsko djelovanje došlo do konstruktivnih rješenja i prijedloga za sve strukture u Bosni i Hercegovini o važnim procesima eurointegracija.

Na konferenciji će, između ostalih, sudjelovati Tanja Fajon iz EU Parlamenta, direktor misije USAID-a u BiH David Barth, šef Odjela za ekonomske reforme, infrastrukturu i prirodne resurse u Delegaciji EU u BiH Martin Schieder, načelnik Odjela za ruralni razvoj Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Pejo Janjić, te predsjednik Saveza za ruralni razvoj BiH Slavko Inić.

Konferencija će biti održana u okviru projekta Uspostava Ministarstva poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja BiH i drugih neophodnih struktura - "Predstvljanje rezultata Cost-Benefit analize", priopćeno je iz Vijeća za zelenu gradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close