Nedorečene ponude

Mostarski iznajmljivači turistima nude Stari most i neplanirane troškove

Gospodarstvo / Flash | 15. 08. 2014. u 14:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar slovi za jednu od popularnijih bh. turističkih destinacija ovog ljeta. Dosad je ovaj grad na Neretvi muku mučio sa zadržavanjem turista, no čini se da se situacija popravlja.

Naime, smještajni kapaciteti koji se rezerviraju preko internet stranica se lagano popunjavaju. U Mostaru preko interneta smještaj nudi preko 100 iznajmljivača.

Što nude mostarski iznajmljivači turistima?

Većina iznajmljivača u opisu svojih smještajnih kapaciteta precizira udaljenost od glavne atrakcije Starog mosta, zatim ih većina navodi kako postoji osiguran parking, te naravno Wi-Fi.

Dosta ih navodi ima li soba zajednički ili poseban toalet, te imaju li sušilo za kosu i klimu. Pored toga, navode kako su turistima dostupne razne aktivnosti pored pecanja, vožnje bicikla i ronjenja. Također, nerijetko se navodi imaju li u ponudi halal hranu.

Cijene različite, ponude nedorečene

Budući da se radi o privatnim jedinicama za iznajmljivanje cijene su zaista različite, te se kreću od 20 KM do 140 KM za jednu sobu po osobi. U ovom razdoblju teško je pronaći sobu za 20 KM, te se većinom nude apartmani koji koštaju od 70 pa do 200 KM po noći.

Neki iznajmljivači navode kako je u cijenu uključen PDV od 17 posto, boravišna taksa od jednog eura po turistu za noć, te cijena doručka.

Iako bi bilo fer navesti te dodatne troškove, većina ih to izbjegava navesti kako bi njihov smještaj djelovao što povoljnije i privlačnije potencijalnim turistima.

Kopirati
Drag cursor here to close