Nešto više

Mostar: Završena radionica o hidroponiji – branju zelene salate

Gospodarstvo / Flash | 13. 05. 2015. u 16:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 13. svibnja u jutarnjim satima organizirana je završna radionica posvećena hidroponiji i berba zelene salate iz hidroponskog uzgoja na oglednom imanju Uduženja građana Nešto Više u Humilišanima, Bijelo Polje, Mostar.

Radionicu je vodio prof. dr. Elvedin Hanić za profesore i studente Agromediteranskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, te osoblje i praktikante Nešto Više, koji su pod stručnim nadzorom obavili proces branja i odlaganja salate za dalji transport.

Izvršenom mikrobiološkom i fizikalno-kemijskom analizom uzorka salate utvrđeno je da salata odgovara zahtjevima Pravilnika o mikrobiološkim kriterijima za hranu (Sl. glasnik BiH br. 11/13), odnosno Pravilnika o najvećim dopuštenim količinama kontaminenata u hrani (Sl. glasnik BiH br. 68/14).

U poslijepodnevnim satima oko 30 kg zelene salate donirano je Javnoj kuhinji Mostar.
Zahvaljujemo ljubaznom osoblju Crvenog krsta/križa Grada Mostara i voditeljici Javne kuhinje Mostar, gđi. Mevli Salčin, na suradnji, navodi se u priopćenju ove udruge.
Radionica i donacija su organizirani okviru projekta "Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini" koju implementira Udruženje građana Nešto Više, a podržava Američka agencija za međunarodni razvoj USAID.

Kopirati
Drag cursor here to close