Nešto više

Mostar: Veliko zanimanje za predavanje iz gljivarstva

Gospodarstvo / Flash | 04. 03. 2016. u 07:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 03.ožujka u večernjim satima, je održano drugo predavanje iz gljivarstva za početnike, na temu "Uzgoj bukovače”. Serijal predavanja na teme iz gljivarstva organizira Udruženje građana Nešto Više.

U prepunoj sali na Agromediteranskom fakultetu, pred 60 sudionika, prof.dr. Nezir Tanović je govorio o svojstvima bukovače iz prirode i iz uzgoja, metodologiji uzgoja ove gljive, pripremanju proizvodnog prostora, neophodnoj opremi, te fazama uzgoja uz vrijednosti parametara okoliša kao što su vlažnost zraka, temperatura, jačina svjetla, i sl.

Na upit nekih od sudionika, predavanje je prošireno i na temu korištenja ljekovitih gljiva i ljekobilja u prevenciji i liječenju najčešćih bolesti.

Za sljedeće predavanje, na kojem će tema biti "Uzgoj shiitake", prof. dr. Tanović je najavio i važne goste-predavače koji će govoriti o svojoj višegodišnjoj praksi uzgoja ove ljekovite gljive.

Udruženje Nešto Više zahvaljuje Agromediteranskom fakultetu na ljubaznosti da ustupi prostor za održavanje predavanja, te svim sudionicima koji su iskazali izuzetan interes za učenje o gljivarstvu.

Predavanje se organizira u okviru Nešto Više projekta "Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini", kojeg podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Kopirati
Drag cursor here to close