Dotrajalo

Mostar: Traži se obnova igrališta starog 60 godina

Gospodarstvo / Flash | 14. 06. 2017. u 15:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani mostarske mjesne zajednice Cim-Kovačevac traže obnovu dječjeg igrališta, te ceste koja vodi do njega. Obraćali su se vlastima, te slali dopise i apele, međutim igralište do dan danas nije obnovljeno.

Obnova igrališta, koje je staro preko 60 godina, bila bi na opće zadovoljstvo prvenstveno djece, ali i ostalih stanovnika.

Igralište je u jako lošem stanju, te je igra na njemu pravi rizik. Golovi koji su postavljeni na njemu su nesigurni, te ih kamenje drži da ne padnu. Koševi su također dotrajali.

''Željeli bi da se obnovom igrališta omogući postavljanje par dječjih rekvizita za igru (ljuljačke, golovi...) kao i nekoliko klupa za sjedenje, i na taj način podržali kvalitetne međuljudske odnose koji postoje u našem naselju, omogućavajući svima nama prostor za zajednička druženja koja će biti na radost svima nama'', kažu mještani ovog naselja.

Osim igrališta, stanovnici traže i obnovu ceste koja vodi do njega.

''Cesta je jako uska i značajno oštećena s mnoštvom rupa, te čija je širina dovoljna za nesmetano odvijanje prometa za samo jedno vozilo. Ista prolazi neposredno uz većinu izlaza iz lokalnih domaćinstava i na taj način izravno ugrožava sigurnost svih nas, a posebice naše djece. Smatramo da bi se proširenjem iste značajno povećala i stopa sigurnosti naših najmlađih'', kažu mještani.

Kažu kako bi obnovom igrališta osiguralo mjesto na kojemu bi djeca slobodno i bez rizika mogla provoditi vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close