Stanari ''produžene Avenije''

Mostar: Stanari pozivaju na prosvjedno parkiranje

Stanari su se ranije parkirali na prometnici u Ulici kneza Višeslava (vrh Avenije) do ''novog mosta'', gdje je zabranjeno parkiranje nakon stavljanja mosta u funkciju.
Gospodarstvo / Flash | 20. 02. 2018. u 19:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari Ulice kneza Višeslava, ulaz 30A, pozivaju na prosvjedno parkiranje od ''Novog mosta do vrha Avenije'' na desnoj traci u oba smjera.

Podsjetimo, stanari su se ranije parkirali na prometnici u Ulici kneza Višeslava (vrh Avenije) do ''novog mosta'', gdje je zabranjeno parkiranje nakon stavljanja mosta u funkciju.

Ranije smo neslužbeno saznali, kako se automobili više neće moći bočno parkirati  na prometnici duž cijele ''Avenije'', nakon što se u potpunosti u promet pusti dionica od Ulice maršala Tita (Sjeverni logor) preko novog mosta.

Našem portalu su se obratili i stanari Rudarske A i B ulice, koji su se požalili da im je zgrada okružena zidovima, prometnicom i rampom, a te im je onemogućen normalan prilaz

Kako su istaknuli u apelu, sa sjeverne strane zgrade, Gradska uprava Mostar (Odjel za urbanizam i graditeljstvo) nije do danas, izvršila elementarnu obvezu (planiranu) otvaranja prilazne ceste, prilaza i pristupa, dok je s istočne strane izgrađena nova prometnica. 35 obitelji u apelu ističu kako se u novonastaloj situaciji doslovno nalaze u ''zatvorenom/ropskom statusu, bez i minimalne mogućnosti za nesmetan prilaz pješaka, a kamoli automobila''.

Inače, Mostar ima velikih problema s nedostatkom parking mjesta, pa u gradu nerijetko možemo vidjeti autombile parkirane po prometnicama, trotoarima i zelenim površinama.

Kopirati
Drag cursor here to close