Tko je kriv?

Mostar: Stanari od smrada i štakora ne mogu ostati, nadležni prebacuju odgovornost

Gospodarstvo / Flash | 28. 06. 2016. u 09:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanari iz ulice Kneza Višeslava 77A kod tržnice iz Mostara muku muče s divljom deponijom. Oni tvrde da su se nadležne službe oglušile na njihove pozive da se smeće odvede.

Kažu od smrada i štakora se ne može ostati.

''Ovdje je nekad bila zelena površina do prije par dana kada je gospodin iz susjedne zgrade odložio svoj otpad nakon sto je renovirao stan, a ostali stanari iz susjednih zgrada su objeručke prihvatili njegovu ideju o odlaganju smeća jer im je lijeno odnijeti smeće do kontejnera koji su par metara od ovog mjesta'', tvrde stanari.

Zbog spomenute divlje deponije kontaktirali smo i JP Parkovi odakle nam je rečeno kako smeće ne mogu ukloniti bez naloga Gradske inspekcije. Kažu oni su nadležni uklanjati smeće u kontejnerima i oko kontejnera, dok za uklanjanje svih ostalih deponija moraju imati poseban nalog.

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i Službu za inspekcijske poslove Grada Mostara odakle nam je rečeno kako JP Parkovi mogu ukloniti smeće i bez posebnog naloga.

''JP Parkovi moraju mjesečno odvoziti krupni otpad, međutim nikad to ne rade. Uvijek čekaju da im inspekcija to naloži. Kad mi naložimo njima da se to uklanja, oni nama to fakturiraju i mi to plaćamo. Nikad nisu obavili datum kada kupe krupni otpad'', rekao je za Bljesak.info šef Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara Hilmo Đidelija.

Kopirati
Drag cursor here to close