Check - in

Mostar se od listopada zračnom linijom povezuje s Njemačkom?

Gospodarstvo / Flash | 03. 07. 2017. u 13:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Za nekih mjesec dana bi trebalo biti poznato s kojim će njemačkim gradom Mostar biti povezan zračnom linijom od listopada ove godine'', istaknuli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar, napominjući kako su predstavnici njemačkih aviokompanija prije nekoliko tjedana boravili u Mostaru i obavili razgovore s gradskim vlastima i čelnicima Zračne luke.

''Ne govorimo ovdje samo o dogovoru i početku letova. Njemački partner želi određeno vrijeme kako bi marketinški predstavio ovaj let, putnicima prenio informaciju kako od sada mogu letjeti za Mostar i Hercegovinu. Za sada sve ide prema ranijim dogovorima i očekujemo kako će procedure koje su pred nama biti završene bez većih problema'', rekli su sugovornici Večernjeg lista iz Zračne luke Mostar.

''Ne želimo ništa prejudicirati. Pregovori su u tijeku i očekujemo kako će i to uskoro biti poznato. Sigurno je da imamo puno potencijala i da ćemo ga uskoro početi koristiti mnogo više nego je to bio slučaj do sada'', zaključili su sugovornici mostarskog lista.

Vlada HNŽ-a na prošlotjednoj sjednici donijela je odluku kojom je odobrila prijenos 150.000 maraka za subvencioniranje letova i osiguravanje prihvata i otpreme zrakoplova, putnika i roba.

Subvencije će vjerojatno biti iskorištene i za uspostavljanje zračnog koridora s jednom od skandinavskih zemalja. Zbog brojnosti bh. dijaspore na tome području sve analize kažu kako bi to bio iznimno profitabilan let, a već sada putnici postavljaju mnogo pitanja o tome odakle će se iz Skandinavije letjeti za Mostar i kada se može očekivati početak rada tog zračnog koridora.

Kopirati
Drag cursor here to close