Blokada

Mostar: Radnici otuđili pečate Gospodarske komore

Gospodarstvo / Flash | 21. 10. 2014. u 11:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva uposlenika Gospodarske komore Federacije BiH u Mostaru otuđili su pečat, potvrdio je podpredsjednik federalne gospodarske komore Jago Lasić rekavši kako je protiv njih podnesena kaznena prijava.

''Radnici koji su otuđili pečat, protiv njih je podnesena tužba, oni su udaljeni iz službe, odnosno suspendirani do okončanja sudskog postupka'', rekao je Lasić na press konferenciji.

Dodao je i kako je održana nelegalna sjednica Skupštine na kojoj se trebalo izabrati rukovodsvo ove institucije.

''Nelegalna sjednica Skupštine,koja je prekinuta, je održana 15. listopada. Ni Upravni, ni Nadzorni odbor ni predsjednik, ni podpredsjednik nisu izabrani zato što je komisija dužna u županijskim komorama utvrditi Upravni odbor, Nadzorni odbor, predsjednika i podpredsjednika Komore'', ističe Lasić.

Naglasio je kako ne može rukovoditi institucijom zbog otuđenja pečata i blokade financijskih sredstva. Blokadom, koju je, kako kaže Lasić, izvršio šef računovodstva, bila su ugrožena prava 38 radnika.

''Pečati su otuđeni i još nisu vraćeni. Postoji mogućnost da se oni zloupotrebe. Ja sam ih svojim rješenjem stavio izvan snage, a napravio sam nove pečate, pod drugim brojevima'', rekao je Lasić i dodao kako su jučer stigli pečati, a kako danas očekuje blokadu računa.

Lasić kaže kako je zadnjim izmjenama zakona predviđeno da je sjedište Komore u Sarajevu i da nema ureda u Mostaru. Dodaje kako netko želi ''staviti šape'' na sredstva za kupovinu novog objekta.

''Pošto smo mi prodali objekt i namjenski izdvojili sredstva za kupovinu novog prostora, sad se nastoji da se izmjenom Statuta, na kojoj ja nisam sudjelovao, taj ured poništi, te da se stavi šapa na ta izdvojena sredstva za kupovinu'', kaže Lasić.

Po njegovim riječima, zgrada Gospodarske komore je bila u vlasništvu 80 posto federalne, a 20 posto županijske komore u Mostaru.

''Županijska komora je u međuvremenu izvršila zamjenu s Alfa Thermom. Ustupila je svoj dio Alfa Thermu, a Alfa Therm je njima dao prostor u Integri. Tako da smo mi ostali vlasnici 80 posto, a 20 posto Alfa Therm. Kasnije smo tražili da i mi prodamo svoj dio Alfa Thermu s tim da nama Alfa Therm napravi 800 četvronih metara prostora nad zemljom i 200 kvadrata pod zemljom. Nažalost, dobivanje dozvole je bilo jako dugo, a i mijenjani su urbanistički planovi. Čini mi se da ćemo morati raskinuti ugovor. Imamo interesanta koji su voljni da nam naprave prostor do tisuću kvadrata'', rekao je Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close