#MakarVaki

Mostar protiv gaćica: Gdje je nestao pristojni zakon?  

Kako je tada priopćeno, za neizvršavanje naloga inspekcije, koja je bila zadužena za provođenje ove Odluke, uslijedit će novčane kazne do 5.000 KM.
Gospodarstvo / Flash | 20. 06. 2018. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zabranjuje se vješanje ili izlaganje rublja, posteljine, tepiha i sličnog na prozorima, balkonima, ogradama i drugim dijelovima zgrada okrenutih prema ulici ili trgu'', stoji u Odluci o komunalnom redu koju je prije deset godina izmijenilo i usvojilo Gradsko vijeće Mostara.

Naime, 26. lipnja 2008. godine mostarsko Gradsko vijeće donijelo je, između ostalog, i Odluku o komunalnom redu kojom se, pored zabrane ''iznošenja'' rublja, propisuje i to da su vlasnici ili korisnici zgrada i poslovnih prostora dužni redovito održavati vanjske dijelove zgrada i objekte u tehničkom, funkcionalnom i estetskom pogledu i to fasade, terase, lođe, krovove, izloge, vrata, prozore, slivnike i slično.

Kako je tada priopćeno, za neizvršavanje naloga inspekcije, koja je bila zadužena za provođenje ove Odluke, uslijedit će novčane kazne u iznosu od 100 do 5.000 KM.

''Inspekcija sada ima čist prostor za sprječavanje prekopavanja pločnika, šaranja fasada, balkona i slično'', rekao je medijima tadašnji predsjednik Gradskog vijeća Murat Ćorić.

Deset godina kasnije, Mostar svjedoči nečemu potpuno drugačijem.

Kopirati
Drag cursor here to close